fredag 3 februari 2012

En amerikansk film från 1987 på teaterscenen


Det är sommaren 1963 och blott 17 år gamla Frances "Baby" Houseman är på väg att lära sig om livets stora hemligheter - och en hel del om dans.


Baby är på semester i New Yorks Catskill Mountains tillsammans med sin äldre syster och deras föräldrar, men hon är inte särskilt intresserad av aktiviteterna som bjuds vid semesteranläggningen. Istället upptäcker hon en helt annan slags underhållning när hon av en slump hamnar i personalens område där ett party med dans natten lång pågår. 
Trollbunden av de heta dansrörelserna och de medryckande rytmerna dröjer det inte länge innan Baby är en del av detta - inte minst när hon möter dansläraren Johnny Castle.

Babys liv är på väg att ta en ny riktning när hon kastas in i rampljuset som Johnnys partner både på dansgolvet och vid sidan av, vilket får stora konsekvenser


Dirty Dancing, älskar den filmen och har sett den massor av gånger. Nu går den upp på China teatern i Stockholm, har premiär på självaste Alla hjärtans dag den 14 februari. 































Ska du se den? Det kommer jag, i början av mars, längtar!! Har hört genrepen/förhandsvisningar varit imponerande så jag är helt säker det kommer bli en helt underbar kväll. Kommer förstås ett inlägg efter jag har sett den.






Ett klipp från filmen, ENJOY !!!  R.I.P. Patrick Swayze - love you 





1 kommentar:

  1. Älskar den filmen =)

    Vi har 2 av låtarna med från filmen när vi dansar zumba och man rycks med lite extra vill jag lova =)

    SvaraRadera